Een goede werkbeleving heeft een positief effect op prestaties, verlaagt de kans op uitval en zorgt voor meer betrokkenheid bij de organisatie. Wat een goede werkbeleving precies betekent, verschilt echter per persoon. Daarom vraagt het beïnvloeden van werkplezier en werkgeluk om inzicht in zowel de werker als de werksituatie.
Het is goed om te beseffen dat ‘werkplezier’ slechts één aspect is van werkgeluk. Naast plezier in het werk spelen ook andere factoren een rol, zoals het genieten van resultaten, je kwaliteiten kunnen inzetten, jezelf ontwikkelen, zingeving ervaren en verbondenheid voelen met collega’s en de organisatie. De balans tussen deze elementen is voor iedereen anders en bepaalt in grote mate hoe werk wordt ervaren.
Sinds mijn specialisatie in werkgeluk in 2014 hebben meer dan duizend deelnemers (van binnen en buiten de diergeneeskunde) hun werksituatie onderzocht en concrete actiestappen geformuleerd in de trainingen, workshops en lezingen die ik hierover gegeven heb. Vanuit die ervaring bied ik begeleiding in het versterken van werkgeluk – zowel voor teams en individuele professionals als voor leidinggevenden die de werkbeleving binnen hun organisatie willen verbeteren.
Begeleiding kan bestaan uit coaching, teambegeleiding of deelname aan een incompany-training. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.